Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[Download] ~ Singoalla (Telegram klassiker) ~ by Viktor Rydberg ~ eBook PDF Kindle ePub Free

Singoalla (Telegram klassiker)

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Singoalla (Telegram klassiker)
  • Author : Viktor Rydberg
  • Release Date : January 20, 2013
  • Genre: Fiction & Literature,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 2387 KB

Description

För dig som Àlskar vackra böcker! I ett unikt samarbete med nÄgra av Sveriges intressantaste illustratörer ger Telegram ut valda vÀrldsklassiker. Varje bokomslag Àr ett unikt konstverk som tillsammans bildar en exposé över hur spÀnnande det blir nÀr dagens konstnÀrliga uttryck möter tidlösheten hos litteraturens mest omtyckta klassiker.
Varje omslag kan Àven köpas som affisch.
Du fÄr dessutom e-boken pÄ köpet via en unik kod inuti boken.
OM BOKEN
Singoalla (1857) utspelar sig i medeltidens SmĂ„land i mitten av 1300-talet. Viktor Rydberg (1828-1895) debuterade med denna romantiska slags saga, och berĂ€ttelsen om den unge riddarsonen och hans kĂ€rlek till den gĂ„tfulla zigenarflickan var hans egen favorit, han kallade romanen för sitt ”Ă€lsklingsbarn”.
NÀr den unge riddaren Erland MÄnesköld och den vackra zigenarflickan Singoalla trÀffas första gÄngen, vid bÀcken i vildmarken i den ljusa sommaren, Àr de tvÄ naturbarn som utan att frÄga efter stÄnd och samhÀllsskrankor förÀlskar sig i varandra. Deras möte fÄr oanade konsekvenser för dem sjÀlva och mÀnniskorna omkring dem och Erland mÄste lÄta Singoalla bli ett minne blott. Han accepterar de plikter som hans stÀllning ÄlÀgger honom som slottsherre och gifter sig istÀllet med Helena. Men Singoalla har fortfarande makt över Erland och om natten skickar hon Sorgbarn, deras son, till honom, försÀnker honom i hypnos och för honom till sig om natten.
OM FÖRFATTAREN
Viktor Rydberg skrev om slutet av Singoalla flera gĂ„nger och i de senare versionerna slutar historien med att den ”vilde Erland” försakar sin jordiska kĂ€rlek och framlever sin Ă„lderdom som eremit och asket, i trygg förtröstan hos Gud. LĂ€ngre Ă€n sĂ„ kan man knappast komma frĂ„n den ursprungliga upplösningen, vars slutkatastrof antar Hamletska proportioner. Rydbergs berĂ€ttelse Ă€r vĂ„r litteraturs frĂ€msta pestskildring, och i den första upplagan sopas bĂ„da huvudpersonerna undan av ”mordĂ€ngelns mantel”.
Omslagsillustratör: Adam Dahlstedt
Omslaget finns att köpa som poster i begrÀnsad upplaga, signerad av illustratör. 42x59 cm, med högsta fotokvalitet pÄ högblankt affischpapper. Pris 495 kronor inklusive porto: http://tgr.am/singoalla
Litteratur pÄ vÀggen: http://www.youtube.com/watch?v=GN2puUbxSHo&feature=youtu.be


PDF Books Download "Singoalla (Telegram klassiker)" Online ePub Kindle


Post a Comment for "[Download] ~ Singoalla (Telegram klassiker) ~ by Viktor Rydberg ~ eBook PDF Kindle ePub Free"